Маміхан Умаров / скріншот

У столиці Австрії Відні застрелили Маміхана Умарова, які більш відомий як Анзор. Він неодноразово критикував главу Чечні Рамзана Кадирова і почав говорити про злочини Кремля.

Читайте такожУ Чечні затримали 25 людей за колаж на КадироваПро вбивство пише ORF.

Наголошується, що 4 липня біля торгового центру G3 один чоловік вистрелив іншому в голову, від чого останній помер. Вбивцю затримали у місті Лінц, куди він поїхав на машині сріблястого кольору.

Відео дня

Як уточнив представник віденської поліції Вальтер Шварценекер, у вбитого був російський паспорт, він звертався за політичним притулком. За даними представника поліції, потерпілий, «ймовірно, чеченець». Того, хто стріляв, поліція також вважає уродженцем Чечні.

Як пише «Кавказ.Реалії», убитий – Маміхан Умаров, він же Анзор з Відня. Він називав себе колишнім співробітником Міністерства шаріатської державної безпеки сепаратистської республіки Ічкерія, критикував главу Чечні Рамзана Кадирова і стверджував, що російські спецслужби пов'язані із замахами на політемігрантів і колишніх чеченських сепаратистів в Європі. У ЗМІ його називали «особистим ворогом» Кадирова.

За твердженнями Анзора, він десять років поспіль, приймав замовлення на теракти та ліквідації громадян різних країн. Говорив, що в Україні з ним обговорювали два кривавих замовлення – на Аміну Окуєву з Адамом Осмаєвим та Ігоря Мосійчука.

Раніше УНІАН писав, як Кадиров днями заявив, що Путіна треба обрати довічно президентом РФ.