Коваленко вважає, що проблему "ПМР" потрібно вирішити форматом "Молдова плюс Україна" / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото Олексій Кравцов, УНІАН

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко озвучив доволі жорсткий варіант, як Молдова могла б остаточно розправитися з проблемою "ПМР" (невизнаної світом Республіки Придністров'я, яку підтримує РФ).

У своїх соціальних мережах аналітик погодився в думці з главою МЗС Молдови Міхаєм Попшею, який сказав, що відновлення формату "5+2" щодо Придністров'я неможливе.

Йдеться про варіант переговорів за участю Молдови, Придністров'я, ОБСЄ, Російської Федерації, України, Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Як акцентував Коваленко:

Відео дня

"Найкращий варіант вирішення проблематики "ПМР", це не безглуздий архаїзм "5+2", а формат "1+1", тобто Молдова + Україна. Офіційний запит із Кишинева до Києва і загони зачистки з України"

За словами оглядача, таким чином країни ліквідували б загальну зону ризику. Плюс до всього, можна було б налагодити логістику в Одеську область через території зачищеної зони "ПМР".

Коваленко назвав існування Республіки "раковою пухлиною" - метастазою "русского мира", з якою слід розбиратися швидко. "Із "ПМР" цей процес і так затягнувся. Пора процеси прискорювати. Жорсткою хіміотерапією", - вважає він.

Україна призначила нового посла в Молдові

Напередодні президент України Володимир Зеленський ухвалив важливе кадрове рішення, зробивши новим дипломатом від держави в Молдові Олексія Данілова.

Раніше він був відомий українцям як секретар РНБО. Цього тижня його офіційно звільнили та перепризначили на дипломатичну посаду. Указ президента про Данілова в ролі посла з'явився 29 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: