Фото УНИАН

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press.

Відставка Абромавичуса викликала дуже гостру реакцію з боку ділових кіл та дипломатичного співтовариства, як в Україні, так і в країнах «Великої сімки». Свою стурбованість щодо ситуації в українському уряді ситуацією висловили представники Держдепартаменту США і ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду.

Читайте такожЯценюк заявляє, що Абромавичус "під захистом" "Народного фронту" і уряду

Відео дня

«Всі згодні з тим, що після такого «холодного душу» (викликаного відставкою Абромавичуса - УНІАН), з'явилася можливість вимагати від політичних еліт прискорення реформ. Ми або в двох кроках від прориву, або в двох кроках від провалу», - сказав Абромавичус, підкреслюючи, що уряд має очолити Наталія Яресько, оскільки у неї "немає темних зв'язків з українськими олігархами".

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. Таке рішення він прийняв у зв'язку з політичним тиском з боку першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка і Адміністрації президента. Абромавічус підкреслив, що його рішення остаточне і не підлягає перегляду в існуючих умовах.