фото: УНИАН

Про це в ефірі на телеканалі "ICTV" заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає РБК-Україна.

"Насправді це не є автоматичною люстрацією тому, що законом чітко визначені посади найвищих посадовців, яких Янукович призначав протягом своєї каденції, тих посадовців, яких він призначав власними указами з порушенням Конституції, тому що він отримав повноваження, на які він не обирався через незаконне рішення Конституційного суду", - заявив Петренко.

Читайте такожРішення про скасування люстрації де-факто прийнято — заступник міністра юстиції

Відео дня

Міністр також зазначив, що закон про очищення влади не стосується рядових співробітників органів державної влади, вчителів і сільських голів. 

"Друге, цей закон стосується тих осіб, які були причетні безпосередньо до порушення прав людини під час Революції гідності. Отих прокурорів, суддів і правоохоронців, які фабрикували справи, які кидали напівживих людей за грати", - додав Петренко.

Крім того, за словами голови Мін'юсту, закон має антикорупційну складову, яка стосується перевірки майнового стану чиновника. 

"Тут індивідуальний підхід застосовується до кожного державного службовця, у першу чергу - найвищого державного службовця", - зазначив Петренко.