песков / Фото : pasmi.ru

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив у ефірі державного каналу «Росія-24»: «Що стосується відповідальності, яку неминуче понесуть ті люди, які ухвалили рішення про таку операцію із залученням бойової авіації, збройних сил, то цю відповідальність, безумовно, вони нестимуть перед українським народом, у першу чергу, напевно, це найголовніше».

Читайте такожУ Слов'янську почалася повномасштабна АТО: блокпости взяті, збиті два вертольоти, є загиблі (оновлюється)

Відео дня

Як сказав Пєсков, «зараз можна з жалем констатувати, що подібні дії київської влади перекреслюють женевські домовленості. Зараз вже навряд чи можна говорити про те, що хтось може розраховувати хоча б на фрагментарне виконання цих домовленостей, але, проте, Росія продовжує здійснювати послідовні зусилля щодо деескалації. Ми закликаємо і європейські столиці, Сполучені Штати Америки дати відповідну оцінку тому, що відбувається, і закликаємо, звичайно, одуматися тих, хто застосовує авіацію проти населених пунктів».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 травня, о 4.30 у Слов'янську почалася активна фаза антитерористичної операції.

За словами глави МВС України Арсена Авакова, «о 4.30 ранку почалася активна фаза АТО в районі Слов'янська-Краматорська. Силами підрозділів МВС, Нацгвардії, ЗС. На даний момент узято під контроль 9 блокпостів терористів в міській межі Слов'янська. Місто взято в щільне кільце».

Читайте такожУ Слов’янську терористи паралізували рух потягів

За даними Міноборони України, вночі під Слов'янськом в результаті обстрілу бойовиками вертольотів Мі-24 двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще кілька поранені. За інформацією Антитерористичного центру при СБУ, вертоліт збили висококваліфіковані іноземні фахівці.