REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи на зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади «День діалогу».

«Знаю, сам факт таких консультацій сприйнятий неоднозначно у суспільстві. Є «яструби», які вимагають швидких жорстких військових дій. Інші вимагають масштабних компромісів «тільки щоб не було війни». Відповім обом сторонам: наша мета - не війна, не ми, не Україна її розпочала. Наша мета - мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і не за будь-яких умов. У нас не здригнеться рука, щоб дати гідну відсіч збройному агресору, який зазіхає на соборність і цілісність нашої держави», - сказав Порошенко.

Відео дня

Порошенко зауважив, що йому довелось ухвалити непросте рішення про припинення в односторонньому порядку вогню на сході України.

Читайте такожЧас переходити до "плану Б", інакше український народ візьме все до своїх рук - батальйон "Донбас"

«Діалог про реалізацію президентського плану по врегулюванню ситуації на Донбасі почався», - сказав Порошенко і нагадав, що мирний план складається із 15 пунктів, й одним із найголовніших є негайна демілітаризація регіону і відновлення контролю над російсько-українським кордоном.

За його словами, серед першочергових кроків мирного плану - відновлення діяльності місцевих органів влади, відновлення центрального телерадіомовлення у Донецькій і Луганській областях з метою протидії «інформаційній отруті, яка сьогодні ллється з інших телеканалів».

Також Порошенко повідомив про інші пункти мирного плану, в тому числі відновлення економіки, створення робочих місць на Донбасі, відновлення житла і виробничих приміщень, які постраждали через збройний конфлікт.

Президент нагадав, що цей мирний план підтримали всі без винятку міжнародні структури.