Нацрада викличе керівництво

Про це повідомила член цієї Нацради Ольга Герасим’юк у соцмережі. "На перше ж в новому році засідання Нацради ми викликаємо Анну Безлюдну ("Інтер"). Заслухати її концепцію новорічних шоу", - написала вона.

"Також запрошуємо взяти участь у цій розмові СБУ, сподіваємося на участь РНБО, запросимо голову Комітету свободи слова ВР, депутатів…", - написала Ольга Герасим’юк, зазначивши, що РНБО може застосувати санкції до телеканалу.

"Обов'язково закличемо громадських активістів, пресу, представників європейських організацій", - додала Ольга Герасим’юк.

Відео дня

Вона підкреслила, що перед новорічними святами моніторинговий центр Нацради отримав завдання поставити на контроль всі ефіри – і результат моніторингу буде опрацьовано на засіданні в вищезазначеному колі учасників.

Нагадаємо, на телеканалі "Інтер" у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, співак Йосип Кобзон, який оголошений в Україні персоною нон-грата. У цій же програмі звучали пісні інших російських виконавців, які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України. Серед них Валерія, Олег Газманов, Микола Басков та інші.

Читайте такожНацрада найближчим часом розгляне питання про новорічну трансляцію на "Інтері"

Після цього секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повинна негайно розглянути питання про позбавлення ліцензії цього телеканалу. У свою чергу міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що буде ініціювати у Верховній Раді законопроект, згідно з яким російських артистівбуде заборонено показувати на українських телеканалах.