Российские правозащитники

Таку думку висловив глава РПЛ Михайло Федотов, повідомляє "РБК".

Читайте такожСлідчі підкинули у Бібліотеку української літератури книжки, які вилучили у 2010 році - документ

"РПЛ стежить за справою директора Бібліотеки української літератури. Ми очікуємо найближчим часом також арештів кухарів у ресторанах з українською кухнею", — сказав Федотов.

Відео дня

Раніше УНІАН повідомляв, що в будівлі Бібліотеки української літератури в Москві проходять обшуки. Як зазначається, співробітникам правоохоронних органів надійшла інформація про те, що в бібліотеці зберігаються примірники газети, в якій нібито перекручуються історичні факти.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Москві, перед входом в бібліотеку чергує співробітник ОМОН в масці і нікого не пропускає в будівлю. Він також висловив категоричну незгоду зі спробою його сфотографувати і зауважив, що бібліотека сьогодні не працює.

Читайте такожСлідком РФ хоче арешту директора Бібліотеки української літератури в Москві через книги Корчинського

У той же час капітан Слідчого комітету РФ, який відмовився назвати своє прізвище, заявив, що ніякого обшуку в бібліотеці немає, але вона закрита, оскільки "тут ми знаходимося".

Пізніше співробітники бібліотеки повідомили, що поліція підкинула націоналістичну літературу. Співробітник бібліотеки наголосив, що "найголовніше, що знову підкладені якісь книги, і ми це зафіксували".