/ promin.cv.ua

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, трагедія сталася 15 липня на вулиці Руській, 175 у Чернівцях.

За словами друзів загиблого, патрульні влаштували погоню за мотоциклістом, який тікав від них, оскільки не мав водійського посвідчення. Поліцейські перегородили йому дорогу, водій мав намір об’їхати правоохоронців, однак врізався в електроопору, внаслідок чого загинув. Пасажир мотоцикла наразі перебуває в реанімації.

Слідчим відділом прокуратури Чернівецької області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Відео дня

Читайте такожУ Черкасах посеред вулиці викрали чоловіка й запхали у багажник, поліція влаштувала погоню

Як повідомив сьогодні на брифінгу керівник патрульної поліції в Чернівцях Олег Йосипів, з'ясувалося, що мотоцикл перебував у міжнародному розшуку Інтерполу, оскільки 28 травня цього року був викрадений в Італії. Водночас, за інформацією регіонального сервісного центру Чернівецької області, загиблий чоловік не мав посвідчення водія, а транспортний засіб не був за ним зареєстрований.

Йосипів також повідомив деталі ДТП. Екіпаж патрульної поліції помітив мотоцикл, який рухався без державних номерних знаків. Поліцейські увімкнули червоний проблисковий маячок і через гучномовець намагалися зупинити транспортний засіб, однак чоловік не відреагував і почав збільшувати швидкість, зазначив керівник патрульної поліції.

Патрульні прийняли рішення супроводжувати даний транспортний засіб, однак мотоцикліст збільшив швидкість і зник з поля зору. Після цього екіпаж патрульного автомобіля надав орієнтування іншим екіпажам.

Керівник поліції також розповів, що інший екіпаж, що рухався назустріч мотоциклісту, відгукнувся на орієнтування, зупинився й увімкнув червоні проблискові маячки.

Читайте такожПоліцейський, що вбив пасажира BMW, раніше був слідчим і досконально знає закон - Матіос

«Далі це патрульне авто частково заблокувало проїжджу частину, ширина якої близько 11 метрів, а довжина патрульного автомобіля – всього 4 метри, тобто залишалося ще 7 метрів для об`їзду. Патрульні навіть не встигли вийти з автомобіля, через кілька секунд вони почули удар. Поліцейські побачили, що мотоцикліст врізався в електроопору», - зауважив Йосипів.

За його словами, чотирьох патрульних поліцейських з обох екіпажів на час розслідування ДТП відсторонили від виконання службових обов’язків.

Вік загиблого водія і постраждалого пасажира, а також марку мотоцикла керівник патрульної поліції відмовився повідомити, посилаючись на таємницю слідства.

 / promin.cv.ua