Фацевич, поліція, патрульна / Фото УНІАН

Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1, передає прес-служба поліції.

Фацевич заявив, що повноважень поліції, прописаних у законодавстві, достатньо, а добропорядним громадянам слід просто виконувати вимоги поліцейських. 

Читайте такожПорошенко закликав Конституційну комісію розглянути питання про право громадян вільно володіти зброєю

Він зазначив, що вивчав рівень злочинності і досвід роботи поліції кількох розвинених країн. Зокрема, в американському місті Х’юстон (штат Техас) багато мешканців мають легальну вогнепальну зброю. Місцева поліція реєструє 40-50 розбійних нападів за добу, найчастіше – із застосуванням саме зареєстрованої зброї. Водночас на території всієї України за добу реєструється 12-15 розбоїв.

«Моя особиста думка: зараз дати можливість людям володіти зброєю не можна», – зазначив Олександр Фацевич.

За його словами, у Великобританії зі 140 тисяч поліцейських лише 7 тисяч несуть службу зі зброєю. Всі вимоги поліцейських виконуються, і при цьому рівень злочинності у країні є нижчим, ніж у США.

«Тут потрібно починати із себе і робити висновки. Виконуйте вимоги поліцейських – законні вимоги. Не потрібно нам більше повноважень. Просто те, що надано нам законом – виконуйте наші вимоги», – наголосив Олександр Фацевич.

Читайте такожГлава патрульної поліції Фацевич: "Просто так в людину не вистрілиш. Це дуже складно"

Він також запевнив, що поліцейських, які порушуватимуть закон, притягуватимуть до відповідальності – аж до кримінальної.

«Ми їх не ховаємо. Порушив – відповідатиме», – підкреслив заступник глави Нацполіції.