Деканоідзе заявила, що в 2016 році було порушено 3,5 тис. кримінальних справ у сфері службової діяльності / фото УНІАН

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе заявила про звільнення близько 5,6 тис. співробітників поліції за рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на прес-конференції з нагоди річниці з моменту набрання законом України «Про Національну поліцію» чинності.

"Було звільнено десь 5 тисяч 600 осіб. На посаді підвищено близько 4 тисяч 400 осіб, і ми понизили теж близько 4 тисяч співробітників, які залишили свої "теплі" посади і перемістилися абсолютно на низькі посади. Так що, я думаю, що це досягнення. Досягнення не тому, що ми реально когось звільнили, а тому, що ми знайшли нових людей, які реально заслуговують бути на посаді", - сказала глава Нацполіції.

Відео дня

При цьому вона зазначила, що в Нацполіції не вистачає професійних кадрів, які повинні служити українському народу, а також для впровадження сучасних стандартів. За її словами, в 2016 році було порушено 3,5 тис. кримінальних справ у сфері службової діяльності, а 997 службовим особам органів влади було пред'явлено обвинувачення. Деканоідзе підкреслила, що обвинувачення пред'явлено 463 службовцям контролюючих органів.

Читайте такожМВС призупинило призначення головного поліцейського Черкащини після протестів

Крім того, з початку 2016 року в бюджетній сфері виявлено 2309 кримінальних правопорушень, з яких 1187 пов'язані з коштами державного бюджету і 1103 з коштами місцевих та обласних бюджетів.

"Загальна сума збитків за порушеними кримінальними справами у цьому році становить 508,2 млн грн", - сказала Деканоідзе.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція підготували остаточну концепцію 14 жорстких законодавчих змін щодо розширення повноважень правоохоронців, формальним приводом для яких стало вбивство 25 вересня в Дніпрі двох патрульних поліцейських.

Зазначається, що згідно з документом, запропоновані правки стосуються трьох нормативних актів: Кодексу про адміністративні правопорушення (КУпАП), законів "Про дорожній рух" і "Про Національну поліцію