Фото: УНИАН

Лише 87 абітурієнтів з 69 тис. 400 тих, хто зареєструвався на участь у ЗНО з іноземної мови (англійська, французька, німецька, іспанська), правильно виконали всі завдання тесту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

За його словами, не змогли відповісти на жодне питання майже 100 осіб.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі відмінили додаткову сесію ЗНО: абітурієнти писатимуть тести в інших областях України

"Серед 87 найкращих немає жодного випускника сільської школи. Сільська школа не продукує високого рівня знань з іноземної мови", - сказав Лікарчук.

Він зауважив, що з 87 абітурієнтів, які показали високі знання іноземної мови, 24 - з Києва. "Хочу зазначити, що у переліку київських шкіл немає тих, які давно вважають «крутими» і куди батьки, які мають зв'язки і кошти, намагаються влаштувати своїх дітей", - додав Лікарчук.

Читайте такожМіносвіти обіцяє абітурієнтам з Донбасу преференції при вступі до вишів

За словами Лікарчука, також серед цих 87 успішних абітурієнтів 20 - із Львівської області та Львова, 8 - з Хмельницької області, 6 - із Харківської області, з Рівненської - 4 абітурієнта, по троє - із Сумської та Полтавської областей, з решти регіонів - по одному успішному абітурієнту.

Водночас він наголосив, що в Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій областях немає жодного абітурієнта, який би правильно відповів на всі тестові завдання з іноземної мови.