REUTERS

Відповідна заява Шульця розповсюджена у суботу в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент УНІАН.

"Я стривожений повідомленнями про російський "чорний список" європейських політиків і чиновників, який включає в себе велику кількість відомих і високопоставлених членів Європарламенту. Неприпустимо, щоб це ще більше зменшувало ступінь взаємної довіри та підривало будь-які зусилля для конструктивного діалогу, щоб знайти мирне і довгострокове рішення нинішньої геополітичної кризи", - заявив він.

Шульц наголосив, що незважаючи на його численні попередні офіційні запити на адресу російської влади зробити чорний список публічним та повідомляти щодо причин, чому кожен індивідуум був в нього включений, членів Європарламенту неодноразово зупиняли на кордоні, а Європейському парламенту не було офіційно повідомлено, що його члени "є мішенню для санкцій".

Відео дня

Читайте такожРосія заборонила в’їзд до країни 89 політикам із Євросоюзу (список)

"Я ще раз закликаю російську владу забезпечити прозорості своїх рішень згідно з нормами міжнародного права і юридичних зобов'язань, дозволяючи конкретним особам право на захист і апеляцію. В понеділок буду знову розмовляти з послом Росії в ЄС і в разі незадовільних відповідей залишаю за собою право вжити відповідні заходи реагування", - зазначив президент Європарламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що серед німецьких громадян, яким заборонений в'їзд до Росії, - депутат бундестагу від ХДС Карл-Георг Вельманн, заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс, депутати Європарламенту від "зелених" Ребекка Хармс і Даніель Кон-Бендіт, генеральний секретар Ради ЄС Уве Корзепіус, статс-секретар Міноборони Німеччини Катрін Зудер, член ХСС Бернд Поссельт та інспектор (командувач) ВПС Німеччини, генерал-лейтенант Карл Мюлльнер.