анкара теракт взрыв 17.02.16 / REUTERS

Про це йдеться в заяві турецькою мовою на сайті організації.

Як передає The Daily Star, у ньому "Соколи" зазначають, що скоїли напад в якості помсти за турецькі військові операції проти курдських повстанців на південному сході Туреччини, зокрема мова йде про операцію в місті Джізре.

Згідно із заявою, вибух здійснила людина на ім'я Абдулбакі Сьонмез.

Відео дня

Також курдське угруповання загрожує подальшими атаками в Туреччині.

Читайте такожПрезидент Туреччини пообіцяв помститися організаторам теракту в Анкарі

Раніше "Соколи свободи Курдистану" (курдська назва - Teyrêbazên Azadiya Kurdistan) взяли на себе відповідальність за теракт в стамбульському аеропорту "Сабіха Гьокчен", в результаті якого загинула прибиральниця аеропорту. Теракт був заявлений як акт помсти за ріст активності операцій турецьких сил проти РПК.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив у скоєнні теракту в Анкарі представників РПК, а також бійця з "Загонів народної самооборони" (YPG) сирійських курдів, який нібито безпосередньо здійснив вибух. За його даними, це був громадянин Сирії Саліх Неджар.

Читайте такожПотужний вибух в Анкарі: лідер сирійських курдів заперечує причетність до теракту

Вибух стався в Анкарі ввечері 17 лютого, в результаті нього загинули 28 людей, більше 60 отримали поранення. Вибух стався в годину пік за 300 метрів від військового штабу в той час, коли автобус з військовослужбовцями проїжджав повз.

Читайте такожОпубліковано відео моменту вибуху в Анкарі