REUTERS

Будзагони студентів з шести профільних вузів РФ прибули на будівництво мосту в окупований Крим, повідомляє російське агентство "РИА Новости".

Читайте такожУ Росії через нестачу грошей можуть відмовитися від індексації пенсій військових

Повідомляється, що до складу будзагонів увійшли 87 студентів з університетів Москви, Санкт-Петербурга, Сочі, Тюмені та Іркутська. Їх чекає п'ятиденний робочий тиждень з восьмигодинним робочим днем, безкоштовне проживання та триразове харчування. Оплата праці залежно від типу виконуваних робіт складе від 150 рублів на годину.

Відео дня

"Сьогодні на березі Керченської протоки ми відкриваємо студентський сезон – третій трудовий семестр", — заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов.

На вихідних, стверджують чиновники, буде організовано культурно-освітня програма, до якої увійдуть зустрічі з керівниками проекту будівництва мосту через Керченську протоку, тренінги та екскурсії.

"Студенти виконують не найскладніші, безумовно, не небезпечні роботи на майданчиках будівництва мосту. Деяких ми направили у виробничо-технічні відділи", — сказав директор з будівництва транспортного переходу через Керченську протоку компанії "Стройгазмонтаж" Леонід Риженькін.

Практика студентів триватиме два місяці – до 31 серпня.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня гендиректор компанії «Стройгазмонтаж» Аркадій Ротенберг заявив про припинення фінансування будівництва Керченського мосту.

Керченський міст повинен зв'язати окупований Крим і материкову Росію, відкрити робочий рух планували у грудні 2018 року, остаточна здача об'єкта запланована на червень 2019-го. Будівництво мосту довжиною 19 км коштуватиме бюджету окупанта 228,3 млрд руб. Аналогічних за розміром і ціною об'єктів в Росії раніше не будували.