REUTERS

Про це повідомили родичі загиблого, передає "Дождь".

Військовослужбовця поховали з військовими почестями в Білорусі, звідки родом його батько. Міноборони Росії про загибель офіцера не повідомляло.

Полковник Володимир Бекиш був кадровим російським військовослужбовцем, розповіли його батько Володимир Бекиш і сестра Світлана Булак. За їхніми словами, Володимир Бекиш-молодший загинув 19 червня. У свідоцтві про смерть, отриманому родичами, зазначено, що він загинув у Сирійській Арабській Республіці.

Відео дня

За словами батька, Бекиш служив у столиці Бурятії Улан-Уде, де живе його сім'я. Номер військової частини родичі назвати відмовилися. За словами батька офіцера, він був "начальником розвідки" свого підрозділу.

Читайте такожТіло загиблого в Сирії російського офіцера доставили до Москви

Як повідомили родичам представники Міноборони, смертельне поранення Бекиш отримав в районі Алеппо. "Вони прийшли, почали вечеряти. Ні стрілянини не було, нічого не було. І звідкись виник чи то снаряд, чи то міна вибухнула. І мій син отримав поранення у потилицю, а вісім людей поранено", — повідомив Володимир Бекиш-старший.

Військовослужбовець був похований з військовими почестями на цвинтарі "Аульс" у Гродно.

Наразі офіційно підтверджена загибель у Сирії 20 російських військовослужбовців.

Раніше сайт британського телеканалу Sky News з посиланням на розмову з російськими найманцями, які воювали у Сирії, повідомив, що в бойових діях загинули 500-600 військових РФ.