Маккейн не вважає очевидним, що Трамп буде намагатися скасувати санкції / delfi.ee

Як повідомляє Delfi, про це Маккейн заявив під час візиту до Естонії.

За словами сенатора, для багатьох стало сюрпризом, що президентом США обрали Трампа, але він вірить, що відносини США з НАТО залишаться сильними.

У той же час Маккейн закликав й інші країни виконувати вимогу Альянсу про виділення 2% від ВВП на сферу оборони. "Треба пристосуватися і до агресивної поведінки Росії, але НАТО - найуспішніше союзницьке партнерство в новітній історії", - сказав Маккейн.

Відео дня

Він зазначив, що на зустрічі з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом обговорив питання кібербезпеки і зупинився на можливому впливі російських хакерів на результати виборів у США. "Немає сумніву, що росіяни зламали, але є сумнів, чи вплинуло це реально і відчутно на результати виборів", - додав Маккейн.

Читайте такожАмериканські сенатори Грем та Маккейн приїдуть до України наприкінці грудня

Маккейна запитали, що оскільки Трамп явно прагне сильнішого співробітництва з РФ, що робитиме Конгрес у разі, якщо обраний президент спробує скасувати накладені на Росію через агресію в Україні санкції.

"Не очевидно, що новий президент спробує скасувати санкції. Сьогодні це ще не визначено. Поки Путін окупує Крим і вторгся в Україну, вірю, що хто б не був президентом, вірю, у що вірив Рейган: сила забезпечує мир. І присутність солдатів США в Естонії є тому підтвердженням. Найкращий спосіб запобігання діям Росії - наявність надійної і потужної військової сили і сильний оборонний альянс НАТО, в якому Естонія відіграє дуже важливу роль", - заявив сенатор.

На запитання, чи є чого боятися Естонії у зв'язку з обранням Трампа президентом, Маккейн відповів, що боятися нічого. " Естонія, яка стала вільною, сформувала свої відносини з НАТО, і НАТО - одна з найбільших історій успіху, і ці відносини не зміняться. Поведінка Росії, кібератаки та інше закликають нас зробити відносини ще ближчими", - сказав Маккейн. "Ми повернемося з повідомленням, що в Естонії має бути постійна присутність військ США", але з ротацією - додав він.