Ілюстрація REUTERS

Представники великих підприємств України, що входять до Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), очікують зростання свого бізнесу наступного року.

Читайте такожНацбанк спростив умови для залучення кредитів від міжнародних фінорганізацій

Про це йдеться в опитуванні ключових інвесторів щодо їх персональних очікуваннях, проведеному ЄБА.

Відео дня

"86% опитаних респондентів повідомили, що очікують зростання наступного року. І це хороша новина, тому що ця цифра зростає в останні роки. 56% очікували зростання в 2016 році, 74% - в 2017 році", - зазначила під час презентації опитування виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко.

За її словами, згідно з результатами опитування, 86% респондентів підтвердили, що очікують позитивну динаміку зростання бізнесу, при цьому 34% опитаних керівників прогнозують зростання доходів у гривні на 6-10%.

За словами Дерев'янко, 57% опитаних бізнесменів, як і минулого року, під час планування бюджету на 2018 рік закладають курс валют 27-28 грн/дол.

Крім того, вона повідомила, що 57% респондентів наступного року планують збільшувати штат персоналу, а 9% - скорочувати.

Згідно з опитуванням, бізнес-співтовариство серед пріоритетних завдань для уряду України виділило боротьбу з корупцією і необхідність судової реформи: 29% і 26% відповідно. При тому, що раніше кілька сезонів поспіль абсолютна першість серед негативних факторів завжди отримувала корупція.

Як повідомляв УНІАН, індекс інвестиційної привабливості України в першому півріччі 2017 року за результатами опитування компаній – членів Європейської Бізнес Асоціації досяг максимального значення з 2011 року, становивши 3,15 бала за п'ятибальною шкалою.