Запорізька транспортна прокуратура порушила кримінальну справу щодо падіння легкомоторного літака в Пологівському районі.

Як повідомив УНІАН старший слідчий Запорізької транспортної прокуратури Вячеслав ХОМУТСЬКИЙ, "кримінальну справу порушено за фактом порушення правил повітряних польотів, яке призвело до загибелі людини, - ч.3 ст. 281 Кримінального кодексу України".

Під час слідства у справі вже встановлено, що падіння сталося в період його так званої "передпродажної підготовки".

Відео дня

"За словами власника літака - жителя Донецької області, що має будинок і в с. Чубарівка Запорізького регіону, він вирішив продати літак, і для його підготовки до продажу запросив майстра, який, як з`ясувалося, у процесі "передпродажної підготовки" поєднував обов`язки механіка та пілота", - розповів В.ХОМУТСЬКИЙ, зазначивши, що політ, який закінчився падінням літака, був несанкціонованим.

Причини падіння літака належить встановити експертам Державіаслужби, яким для проведення розслідування обставин і причин падіння літака, буде передано всі матеріали.

Як повідомляв УНІАН, вчора о 19.00 в полі поблизу сіла Чубарівка Пологівського району Запорізької області під час несанкціонованого польоту сталося падіння приватного легкомоторного літака «Х-32". Пілот від отриманих травм помер.

Це падіння літака в Запорізькій області друге за останні два роки: рівно 2 роки тому - 9 червня 2007 р. у Гуляйпільському районі Запорізької області під час заходу на посадку розбився легкомоторний літак Бекас - "Х-32", пілот якого від отриманих травм так само помер після доставки в реанімаційне відділення ЦРЛ.