20 липня з приватним візитом у Рівненську область прибув віце-спікер Держдуми Росії Володимир Жириновський. Його приїзд станом на першу половину 21 серпня проходить без ексцесів, не супроводжується акціями протесту та пікетами, повідомляє ЗІК .

Володимир Жириновський має намір відвідати Костопіль та дослідити історію своєї родини. Саме в Костополі, за архівними даними, мешкали його предки.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2006 року лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський після багаторічних пошуків знайшов рідних, які повідомили йому історію його батька та рідних по батьківській лінії.

Відео дня

Батько Володимира Вольфовича, Вольф Едельштейн народився 1907 році в Костополі в родині заможного фабриканта, лідера місцевої єврейської громади. Сім`я Едельштейнів продовжувала там жити і коли 1920 року Костопіль перейшов до Польщі, і коли 1939 року ввійшов до складу Рівненської області Радянської України. За фахом він був не юристом, як вважалося, а комерсантом і агрономом з дипломом Гренобльского університету (Франція), який він закінчив 1932 року.

"В результаті фашистської агресії дідусь з бабусею були розстріляні, сестра мого батька з дочкою були розстріляні..." - розповів Жириновський. "Батько мій з  молодшим братом встигли виїхати. Їх евакуювали до Алма-Ати. Там мій батько познайомився з моєю матір`ю Олександрою Павлівною Жириновською, біженкою з Ленінграда", - продовжив він.

Після війни, 1946 року, братів, які мали польське громадянство, відправили до Польщі. "Оскільки в них були польські паспорти, радянські їм ще не встигли видати, то за наказом Сталіна, на підставі міжнародних договорів їх відправили до Польщі", - розповів Жириновський. 1949 року обидва вони емігрували до Ізраїлю.

В Ізраїлі Вольф Едельштейн одружився вдруге, дітей від цього шлюбу він не мав. У 1983-му він помер у віці 76 років.