27 серпня перший заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик представив особовому складу Департаменту транспортної міліції МВС України нового керівника. Ним став В'ячеслава Писаренко.

Транспортна міліція отримала нового керівника
В'ячеслав Писаренко і Віктор Дубовик

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

Відео дня

Представляючи керівника транспортної міліції, Віктор Дубовик відзначив, перш за все, його чималий досвід роботи в органах внутрішніх справ.

"Службу в міліції В'ячеслав Писаренко розпочав у 1986 році в підрозділах відомчої охорони. Має великий досвід роботи на керівних посадах, в тому числі довгий час працював начальником Слов'янського міськвідділу внутрішніх справ, а з 2009 року обіймав посаду начальника Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю донецької обласної міліції", - сказав Віктор Дубовик.

Транспортна міліція отримала нового керівника
Віктор Дубовик

За його словами, призначення досвідченого фахівця на посаду начальника Департаменту транспортної міліції пов'язано, перш за все, з майбутнім реформуванням правоохоронного відомства.

"Ми повинні чітко розуміти яким шляхом підемо реформуючи міністерство і транспортну міліцію, зокрема. Разом із співробітниками інших підрозділів на міліціонерів-транспортників покладені важливі завдання - ослаблення кримінальних проявів на всій території, яку обслуговують правоохоронці-транспортники. Не менш важливими залишаються і завдання з охорони безпеки громадян та їхнього майна на водних, залізничних та автомобільних вокзалах", - додав Віктор Дубовик і підкреслив, що транспортні артерії надзвичайно важливі для країни, оскільки мова йде, передусім, про недопущення можливих терористичних або ж якихось інших хуліганських дій зловмисників.

Транспортна міліція отримала нового керівника
В'ячеслав Писаренко і Віктор Дубовик/Фото: МВС України

Важливо, за словами Віктора Дубовика, також ефективно розслідувати злочини економічної спрямованості, а також не менш ефективно виявляти корупційні діяння на залізницях.

Наостанок перший заступник міністра внутрішніх справ доручив В'ячеславу Писаренко ретельно вивчити проблеми головного залізничного вокзалу столиці, навести там порядок, а також глибоко вивчити ситуацію у ввірених регіональних транспортних підрозділах з метою їх реформування.