Учасників велопробігу «Європейськими стежками Степана Бандери» не впустили до Польщі. Як повідомив начальник управління міжнародного спіробітництва Львівської ОДА Левко Захарчишин, хлопцям заборонили в’їзд на територію Польщі і повернули назад на територію України. О 12 годині п’ятеро учасників мали намір перетнути польський кордон і вирушили до польського кордону.

Він повідомив, що сьогодні хлопців затримали на кордоні. Там вони перебували кілька годин. «Зараз їх уже відпустили, повернули на територію України», – повідомив Лев Захарчишин.

«Їм відмовили у в’їзді у Польщу. Жоден із учасників не в’їхав на територію цієї країни», – додав Левко Захарчишин.

Відео дня

Нагадаємо, станом на 12 годину 7-го серпня з чотирнадцяти учасників велопробігу «Європейськими стежками Степана Бандери» п’ятеро рушили на територію Польщі. Решта учасників повернулася додому. Про це сьогодні, 7 серпня, повідомив голова секретаріату ЛОО КУН, член головного проводу КУНу Ігор Данилиха.

Він відзначив, що з огляду на політичну ситуацію, а також на те, що учасники велипробігу – діти, учасники повернулися додому. А ті п’ятеро учасників поїдуть ще і до Німеччини, до Мюнхена.

Вони мали візи до Німеччини, тому на кордон поїхали тільки ті, які зможуть поїхати у Мюнхен. Але їх таки не пустили у Польщу.

***Шлях веломарафону, котрий стартував 1 серпня в містечку Соснівка Львівської області, пройде Україною, Польщею, Словаччиною, Австрією й завершиться в німецькому Мюнхені на могилі Степана Бандери 24 серпня.

ЗІК