У Севастополі «Михайлівською музичною асамблеєю» - концертом класичної музики просто неба на плацу однойменної старовинної казематованої батареї за участю молодих зірок оперної сцени України, Росії й Вірменії в п`ятницю увечері відкрився фестиваль «Війна і мир».

Як передає кореспондент УНІАН, фестиваль, присвячений 228-річчю міста, продовжився проектом «Парадний портрет», під час реалізації якого центральні вулиці і площі міста на 10 днів перетворяться на виставку парадних портретів декількох поколінь севастопольців (збільшені портрети буде розміщено на рекламних сіті-лайтах).

Програма фестивалю передбачає також здійснення проекту «Севастополь. Євген Халдей. Класика фотографії» (виставка знаменитого радянського фотографа Євгена Халдея, присвячена Другій обороні Севастополя. Також буде представлено вибрані роботи фотомайстра різних років).

Відео дня

В рамках фестивалю в Севастопольському художньому музеї імені Крошицького проходитиме виставка фотографій із сімейних альбомів севастопольців і предметів побуту часів радянського дитинства під назвою «Севастополь. Сімейний альбом. Дитинство і юність».

З 10 по 12 червня в рамках фестивалю «Війна і мир» відбудеться фестиваль військових оркестрів Sevastopol Military Tattoo, в якому візьмуть участь 10 оркестрів з України, Росії, Білорусі, Алжиру і Франції. Фестиваль Sevastopol Military Tattoo передбачає марш-парад військових оркестрів центральними вулицями Севастополя, сольні виступи оркестрів на майданчиках міста, плац-концерт у Михайлівській казематованій батареї (Військово-морський музей України) і гранд-дефіле оркестрів на мисі Кришталевий.

10-12 червня запланована так звана фієста теплових аеростатів «Монгольферія». Жителям і гостям міста буде запропоновано ознайомлювальні польоти на повітряних кулях у Байдарській долині, нічне свічення теплових аеростатів в центрі міста.

Завершиться фестиваль «Поромною виставкою» - підсумком роботи міжнародного пленера художників України і Росії «Фортифікаційні споруди Севастополя». Роботи буде розміщено на постійно курсуючому через Севастопольську бухту поромі.

Організаторами фестивалю є Севастопольська міськдержадміністрація, міська рада, КП «Агентство економічного розвитку міста Севастополя», Музей Шереметьєвих, Київське повітроплавне товариство, Національний військово-історичний музей України, дирекція культурних програм «Херсонеські ігри».

Президент фестивалю - київський колекціонер і меценат Олексій ШЕРЕМЕТЬЄВ.

Фестиваль також проходить за підтримки міністерств оборони України і Росії, посольств РФ, Білорусі, Франції й Алжиру.