Адміністрація Facebook відмовлялася видаляти образливу сторінку на прохання користувачки / BuzzFeed

23-річна американка Саманта Джесперсен виявила на Facebook ділову сторінку «Дупа Саманти Рей Енн Джесперсен», прив'язану за геолокації до свого старого місця проживання. Дівчина кілька разів вимагала в адміністрації соцмережі видалити сторінку, але їй відмовляли, посилаючись на правила спільноти.

Читайте такожFacebook почав впроваджувати новий дизайн

Як повідомляє BuzzFeed, кілька років тому дівчина з жахом дізналася, що сторінка про «дупу» – перше, що видає пошук в Google при спробі вбити туди її ім'я.

Відео дня

Сторінка була створена у 2012 році, коли дівчині було всього 15 років. Зараз Джесперсен 23, вона стала пекарем. Вона нічого не знала про сторінку до 2015 року.

Джесперсен не знає, як була створена сторінка. За її словами, вона не створювала її сама і не знає, хто міг би зробити це. Відгуків чи сторіз на сторінці немає.

В описі сторінки говорилося: «Ця неофіційна сторінка була створена, тому що користувачі Facebook проявили інтерес до цього місця або бізнесу. Вона не пов'язана і не схвалена ким-небудь, пов'язаним з Дупою Саманти Рей Енн Джесперсен».

З моменту виявлення сторінки дівчина кілька разів зверталася до адміністрації Facebook з проханням видалити сторінку, однак там їй заявляли, що сторінка не порушує правил співтовариства. Лише після публікації історії в ЗМІ сторінку видалили.

Джесперсен питала поради у користувачів Reddit. Там припустили, що хтось із друзів міг жартома вказати «її дупу» серед інтересів у своєму профілі. Це і змусило алгоритми Facebook створити сторінку автоматично.

Оскільки це бізнес-сторінка, користувач може запросити контроль над нею. Джесперсен спробувала, Facebook вислав їй код доступу на номер телефону, але вона не змогла змусити його працювати.

Дівчина побоювалася, що сторінка могла завдати шкоди її репутації і створити проблеми в реальному житті.

«Думаю, якщо хтось і знайде цю сторінку, йому здалося б дивним говорити зі мною про це. Якби я не отримала роботу через це, мені б точно не подзвонили і не сказали: «Ей, я знайшов сторінку про твою дупу, тож не збираюся брати тебе на роботу. Бувай», – уклала вона.

Нагадаємо, в березні 2018 року газета The New York Times повідомила, що компанії Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті дані понад 87 мільйонів користувачів Facebook, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців. Як розповіли виданню колишні співробітники організації, він полегшував розсилку користувачам політичної реклами.

Очільнику Facebook Марку Цукербергу довелося у зв'язку з цим давати роз'яснення на слуханнях в Конгресі США. Підприємець запевнив американських законодавців у тому, що надалі в керівництві соціальної мережі будуть обережніше поводитися з персональною інформацією.

В кінці липня 2019 року компанія була оштрафована Федеральною торговою комісією на 5 мільярдів доларів.