Чоловік відмовився платити за жінок в ресторані і отримав підтримку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Запрошуючи друзів у кафе чи ресторан, важливо одразу прояснити, хто платитиме, аби не було несподіванок та образ, коли справа дійде до оплати рахунку. Автор вірусного допису на форумі Reddit допустив помилку і опинився саме в такому незручному становищі.

Чоловік, що працює за кордоном, повернувся у відпустку до своєї рідної країни. Він хотів зустрітися зі своїм давнім другом, тож запросив його до хорошого ресторану. Той запитав автора допису, чи може він привести чотирьох своїх хороших друзів – трьох жінок і ще одного чоловіка. Автор історії погодився, що було його першою помилкою.

Другою помилкою стало саме те, що питання оплати рахунку ніхто з них не піднімав аж до того моменту, коли настав час платити.

Відео дня

"Всі почали замовляти і замовляти: коктейлі, лобстери, суші... Все було добре, ми сміялися. Рахунок принесли. Це було 770 євро. Я сказав своєму другу, що ми повинні розділити все порівну, він  спокійно це сприйняв, а інший хлопець сказав, що щойно розорився і може витратити лише 25 євро, незважаючи на те, що з’їв їжі на 100 євро або більше", – розповів автор на Reddit.

Ще гірше повелися жінки, які вирішили, що вони взагалі нікому нічого не винні. Поки дві з них негайно почали якісь розмови телефоном, третя заявила, що сплатити рахунок за них має самое автор історії. В якості аргумента вона навела його сторінку в соцмережі, яка нібито свідчить про його заможність.

"Майте на увазі, що на моїй сторінці є лише фотографії свят і бізнесові речі. Жодних швидких машин чи будь-чого подібного", – запевняє автор.

"Я сказав їм, що я їх не знаю і що це не побачення. Вона сказала, що вони не очікували, що доведеться платити. Мій друг сказав, що він теж з ними не зустрічається, він усіх їх зустрічав на роботі", – йдеться далі в дописі на Reddit.

Суперечка тривала ще певний час, і жінки казали, що чоловік має вчинити "як джентельмен" і що для них сплатити рахунок – це "занадто дорого" та "несправедливо".

"Це було справедливо, коли вони замовляли, ніби у них явно був фонтан грошей, але не тоді, коли настав час платити. Мені набридло, і я сказав, що більше навіть не збираюся ділити рахунок порівну, а просто покрию свої витрати (52 євро), і що я йду додому сам, що, здавалося, образило їх навіть більше, ніж розділити рахунок", – розповідає автор.

Зрештою, саме так усе і сталося. Чоловік заплатив лише за ті страви та напої, які з’їв та випив сам. Після цього він залишив ресторан, де решта компанії метикувала, як їм оплатити те, що вони так хвацько їли та пили перед тим.

Реакція коментаторів

У коментарях під цією історією більшість дописувачів підтримали автора, визнавши вірним його фінальний вчинок. Але багато хто зазначив, що цієї поганої історії взагалі б не сталося, якби оплату рахунку погодили перед початком застілля.

"Ви всі дорослі, і якщо їм бракувало грошей, їм не варто було погоджуватися на ресторан або замовляти стільки їжі. Вони також могли запитати про оплату перед замовленням, як ви й зазначили. Якщо ваш друг сказав їм, що ви пригощаєте їх усіх обідом, то він відповідальний за те, що привів ще 4 дорослі роти, не обговоривши спершу з вами оплату", – йдеться у найпопулярнішому коментарі під дописом.

"Я просто не розумію, як хтось може припустити, що хтось, кого вони не знають, заплатить за них просто так", – відповів на це автор історії.

Інші історії про образу та помсту

Нагадаємо, днями ми розповідали, як жінка помстилася чоловіку, який втік з країни після того, як вона завагітніла. Жінка була ображена на обранця, а тому насолоджувалася його реакцією на свій вчинок.

Також УНІАН писав, як дівчина опублікувала 10 "суперечливих" правил стосунків з хлопцем і нарвалася на критику. Серед цих правил – не слідкувати за моделями протилежної статі в Instagram, не відвідувати стриптиз-клуби, не дивитися порно та знати паролі до телефонів один одного. 

Вас також можуть зацікавити новини: