Зуби потрібно чистити двічі на день, але не відразу після їжі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Хоча чищення зубів не є дуже складним заняттям, імовірно, є дрібні деталі, на які ви звертаєте увагу під час цього процесу. Ви можете подумати, що фундаментальні фактори здоров'я зубів закладаються, коли ви стоїте перед раковиною у ванній: від нанесення потрібної кількості зубної пасти на щітку до перевірки правильної техніки чищення зубів.

Однак стоматолог попередила, що час, їжа та напої, що передують цьому щоденному ритуалу гігієни порожнини рота, також відіграють вирішальну роль. Про це пише Express.

Доктор Пайал Бхалла, провідний стоматолог і клінічний директор Quest Dental, сказала: "Є кілька речей, яких слід уникати перед чищенням зубів, щоб підтримувати належну гігієну порожнини рота та захищати здоров'я зубів". Експерт розповіла, що "ніколи" не зробила б наступні чотири речі.

Відео дня

Вживання кислих продуктів або напоїв

Від цитрусових до соків, газованих напоїв і продуктів на основі оцту, - кислі речовини можуть пом'якшити зубну емаль, роблячи її більш сприйнятливою до пошкоджень при чищенні зубів, попередила стоматолог.

"Хоча регулярно чистити зуби дуже важливо, перед чищенням краще почекати не менше 30 хвилин після вживання кислої їжі або напоїв. Це дає вашій слині можливість нейтралізувати кислоти та повторно затвердіти емалі, зменшуючи ризик ерозії емалі", - сказала Бхалла.

Вживання солодких або липких продуктів

Солодкі та липкі закуски - це ще одна річ, якої слід уникати перед чищенням зубів, оскільки вони можуть сприяти росту шкідливих бактерій у роті, що призводить до карієсу.

Тому стоматолог рекомендувала утриматися від цукерок, шоколаду та іншої солодкої їжі перед гігієною порожнини рота.

Пити каву або чай

Улюблені гарячі напої можуть бути досить кислими для вашої емалі, піддаючи вас такому ж ризику проблем, як цитрусові та газовані напої.

"Якщо ви все-таки вживаєте ці напої, спробуйте зробити це після чищення зубів", - каже доктор Бхалла.

Стоматолог також рекомендувала полоскати рот водою після щоденної чашки чаю, щоб на зубах не з'являлися плями.

Куріння або вживання тютюнових виробів

Ці дві звички також можуть забруднити зуби і збільшити ризик захворювань ясен і раку порожнини рота.

Хоча вам слід подумати про повну відмову від тютюнових виробів, "принаймні уникайте" їх перед чищенням зубів, якщо ви не можете кинути палити, порадила стоматолог.

Експерт додала, що хоча важливо не чистити зуби відразу після вживання цих продуктів, напоїв і їжі, чистити зуби двічі на день, як і раніше, необхідно.

"Використовуйте зубну пасту з фтором і зубну щітку з м'якою щетиною для підтримки належної гігієни порожнини рота", - додала вона.

Як чистити зуби - інші новини по темі

Як повідомляв УНІАН, раніше стоматолог Ольга Бистрова назвала головне правило чистих зубів. За її словами, коли ви виходите з дому на цілий день, то зуби мають бути чистими. Вона зазначила, що чищення зубів після сніданку є обов'язковим, однак, це не рекомендується робити відразу після прийому їжі. 

Експерт також нагадала, що зуби потрібно чистити хоча б двічі на день, а сам процес повинен займати не менше 2 хвилин. Від тривалості чищення зубів залежить ефективність.

Вас також можуть зацікавити новини: