Косметологи порадили 5 звичок по догляду за шкірою, які збережуть її молодість / фото ua.depositphotos.com

Звичайно, стан вашої шкіри може залежати від хороших генів, але є універсальні способи захистити свою шкіру від передчасного старіння, особливо після 40 років.

Як пише Independent, з віком структурні компоненти шкіри, такі як колаген, зменшуються і це призводить до появи дрібних зморшок. Крім того, зріла шкіра, як правило, має менше вологи всередині - і в результаті може виглядати тьмяною і відчувати себе сухою.

Експерти відомих косметичних засобів поділилися своїми порадами щодо режиму догляду за шкірою, який зберігає молодість.

Відео дня

1. Делікатно очищуйте шкіру.

З віком ваша шкіра може стати сухішою, ніж раніше, тож, можливо, варто переглянути формулу свого засобу для вмивання або частоту очищення та відлущування.

Лізз Стар, виконавчий директор з глобального розвитку продуктів компанії Origins, радить використовувати кремову формулу або очищуючий засіб на масляній основі, або рідше користуватися скрабом.

2. Використовуйте спеціалізовану сироватку

Валері Сенізо, керівник лабораторії біології шкіри L'Occitane, радить використовувати спеціалізовану  сироватку для конкретних потреб шкіри, таких як втрата пружності або поява зморшок. Вона рекомендує нічну сироватку, деякі з яких адаптовані для будь-якого віку, щоб покращити захист шкірного бар'єру.

3. Зволожуйте шкіру за допомогою вікових кремів

Після 40 років шкіра також потребує більшого захисту від зовнішніх агресорів - шкірний бар'єр стає тоншим і слабшим.  Ченізо рекомендує креми, які зволожують і живлять, а також містять ефірні олії з антиоксидантними та захисними властивостями. Вони обмежують вплив щоденних агресорів, що в кінцевому підсумку може покращити рівень колагену, пружність та еластичність шкіри.

4. Дайте ретинолу зелене світло

Ще одним ключовим інгредієнтом, який варто додати до свого щоденного раціону, є ретинол, каже Сорайя Сен-Клер, спеціаліст з догляду за шкірою Boots. Ретинол може покращити зовнішній вигляд тонких ліній, зморшок, знебарвлення, плям і пор, прискорюючи клітинний обмін.

Для тих, хто користується продуктом вперше, вона рекомендує починати з одного-двох разів на тиждень у різні вечори, поступово збільшуючи частоту, а потім збільшуючи концентрацію.

5. Включіть сонцезахисний крем у свій щоденний догляд за шкірою

Сен-Клер зазначає, що, незалежно від вашого віку, одним з найважливіших кроків у щоденному догляді за шкірою є нанесення сонцезахисного крему широкого спектру дії. Вона наголошує, що існує багато різноманітних формул, які ідеально лягають під макіяж або наносяться самостійно як завершальний етап ранкової процедури догляду за шкірою після зволоження.

Раніше УНІАН писав, яким пошкодженням піддається шкіра через вживання людиною алкогольних напоїв. Зокрема, вживання алкоголю може посилити зморшки і зробити помітнішими кола під очима.

Вас також можуть зацікавити новини: