Експерти з м’яса поділилися чотирма ключовими помилками, які слід враховувати, щоб страви завжди були "смачними". Якщо дотримуватись цих правил, м'ясо завжди буде м'яким та ніжним.
Як пише Express, перша помилка - не давати м'ясу відпочивати до і після приготування. Експерти рекомендують "завжди" залишати його полежати від 15 до 20 хвилин до і після приготування.
Це особливо важливо для курки, стейків, баранини або свинини. Відпочинок допомагає зберегти всі смачні соки в м’ясі, зберігаючи його вологим і смачним.
Помилкою буде також готувати на холодній сковорідці. Це може призвести до того, що м’ясо прилипне та не просмажиться належним чином.
Якщо ви бажаєте гарної рум’яної скоринки, обов’язково попередньо розігрійте сковороду або духовку, щоб зафіксувати всі необхідні смаки та соки.
"Також утримайтеся від спокуси переповнити сковороду, що може призвести до нерівномірного приготування. Дайте своїй їжі достатньо місця та забезпечте рівномірний розподіл тепла", - радять експерти.
Не варто також готувати м'ясо при неправильній температурі. Якщо вона буде надто високою, це може призвести до перевареного, жорсткого та сухого м’яса, якому бракує вологи та смаку.
Для нежирного м’яса, такого як яловичина та індичка, переварювання може зменшити вміст жиру, необхідного для того, щоб воно залишалося соковитим і м’яким.
"З іншого боку, приготування при занадто низькій температурі може призвести до недовареного та неїстівного м’яса, що особливо стосується домашньої птиці, наприклад курки", - зазначають експерти.
Вони радять використовувати термометр, щоб контролювати температуру всередині м'яса.
Також страва постраждає, якщо ви не додали достатньо приправи. Експерти кажуть, що головне – знайти правильний баланс, щоб підсилити природний смак м’яса. Вони рекомендують посипати все м’ясо сіллю та перцем перед приготуванням, але деякі особливо добре поєднуються з певними приправами.
Сюди входить яловичина з часником, розмарином, чебрецем і цибулею, тоді як курка добре працює з лимоном, базиліком і петрушкою.
Свинина чудово поєднується з шавлією, чебрецем, часником і гірчицею, тоді як баранина чудово смакує з розмарином, м’ятою, часником, кмином і коріандром.
Поради щодо м'яса
Раніше УНІАН повідомляв, що станеться з вашим тілом, якщо ви їстимете червоне м'ясо щодня.
Курятина - один з найпопулярніших джерел білка в усьому світі. Завдяки своїй універсальності куряче м'ясо легко включається у раціон різноманітними стравами.