
Приготування їжі з сезонних продуктів - це особливе задоволення, адже у цей час вони досягають піку свого смаку. Зараз ідеальний час, щоб приготувати щось із гарбуза. Медісон Еберхардт, пекар і засновник Mmatilda Bakes, поділилася рецептом свого пирога.
"Теплі спеції, такі як кориця, кардамон та імбир, ідеально поєднуються з гарбузом, створюючи затишний, схожий на чай смак. Ви отримуєте землисту пряну солодкість гарбуза з тонким відтінком спецій для чаю. Підрум’янена масляна глазур додає насичену горіхову солодкість, яка чудово балансує прянощі", - каже Еберхардт, яку цитує Еxpress.
Цей десерт легко приготувати, навіть якщо ви не досвідчений пекар. Для нього потрібні такі інгредієнті:
- борошно - 250 г;
- цукор - 270 г;
- гарбузове пюре - 240 г;
- яйця - 2 шт.;
- пахта - 150 мл;
- екстракт ванілі - 2 ч.л.
- вершкове масло - 115 г;
- сода - 0,5 ч.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- імбир, кардамон, кориця - по 1 ч.л.;
- суміш гвоздики та мускатного горіха - 1 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
Для глазурі треба буде додатково взяти:
- вершкове масло - 115 г;
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- молоко - 4 ст.л.;
- цукрова пудра - 625-750 г.
Розігрійте духовку до 180°C (або 160°C для духовки з вентилятором). Візьміть форму для випічки 23x33. Змішайте в мисці борошно, харчову соду, розпушувач і всі приправи. У іншій мисці збийте цукор з яйцями. Потім додай розтоплене масло, пюре та ваніль. Змішайте до однорідності та об'єднайте рідкі та сухі інгредієнти. Випікайте корж в духовці 35-40 хвилин, поки зубочистка не вийде чистою.
Щоб зробити глазур, розтопіть вершкове масло й нагрівайте, поки воно не підрум'яниться, а на дні ємності мають з'явитись цятки. У цей момент одразу знімайте масло з вогню й залиште охолоджуватись.
Змішайте разом цукрову пудру, молоко, охолоджене вершкове масло та ванільний екстракт до отримання пухкої глазурі. Використовуйте більше молока, щоб мати більш рідку консистенцію, і більше цукрової пудри, якщо ви хочете густішу глазур.
Коли пиріг охолоне, викладіть глазур, а потім посипте зверху трохи кориці.
Який десерт ще приготувати
Прості рецепти десертів - це справжня знахідка. Лимонний бісквіт Меррі Беррі є одним з таких. Він виходить ніжним і м'яким, а лимонна глазур зверху стане чудовим доповненням.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний торт з мандаринами за рецептом Джеймі Олівера.
Печиво з пісочного тіста - це базовий смаколик. Його можна прикрашати, урізноманітнювати спеціями і насолоджуватись хрустким десертом.