На приготування смачного рису піде не більше 30 хвилин / фото ua.depositphotos.com

Рис відомий своєю універсальністю - його можна готувати з м'ясом, морепродуктами чи овочами, додавати у запіканки, обсмажувати і просто відварювати з вершковим маслом.

Як писав Рarade, Instagram-блогер з ніком @justinkaarthur приготував незвичайний морквяний рис. Рецепт набрав понад 225 тисяч переглядів та сподобався користувачам.

Для приготування ції страви краще взяти рис басматі. Він традиційно використовується в кулінарії Індії та Близького Сходу, де прославився своїм ароматом та злегка горіховим смаком. Однак за необхідності можна використати й більш бюджетний довгозернистий рис. 

Відео дня

Інгредієнти для морквяного рису:

  • рис - 2 склянки
  • оливкова олія - 5 ст. л.
  • морква - 1 шт.;
  • цибуля - половинка;
  • вода - 3 склянки;
  • курячий бульйон - 1 кубик;
  • сіль за смаком.

Кілька разів промийте рис під холодною водою, поки вона не стане прозорою. Цей дозволить прибрати надлишки крохмалю та зробить його розсипчастим.

Почніть з того, що вимийте, очистіть і натріть моркву. Далі наріжте половину невеликої цибулини. Відкладіть овочі убік.

Розігрійте олію на середньому вогні в каструлі середнього розміру. Обсмажте моркву та цибулю на середньому вогні протягом 5 хвилин. Далі додайте промитий рис і перемішайте

Додайте моркву та цибулю та обсмажте в олії приблизно 5 хвилин, часто помішуючи, щоб не підгоріло. Потім додайте промитий рис і перемішайте, щоб з’єднати його з овочами.

Влийте 3 склянки води, додати бульйонний кубик і сіль. Накрийте каструлю алюмінієвою фольгою, потім кришкою і готуйте на повільному вогні близько 15 хвилин. Подавати краще додавши на тарілку трохи овочів.

Що цікавого радять кухарі приготувати

Зірковий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився поживним рецептом пончиків з медом, джемом з чорниці та йогуртом.

Шеф-кухар BBC Food Елліс Баррі розповів, як можна приготувати омлет.

Курячий пиріг є улюбленою традиційною британською вечерею. Олівер розповів, як приготувати цікавий та соковитий варіант цієї страви.

Вас також можуть зацікавити новини: