У день славного повернення в рідну гавань жителі Криму просили камені з неба, але в підсумку вийшло навіть краще - замість каменів з неба впала довгоочікувана вода, намолена працьовитим Патріархом Кирилом, і в Росії досі не можуть зрозуміти, чим кримчани знову незадоволені.

"Є в Криму проблема води, яку в нього українське начальство відрізало, напрошуючись на новий Нюрнберзький процес? Ще й яка! Так ось вам - вода. Прісна, безкоштовна, з неба, у величезній кількості! Вважай - Бог послав, - докоряє ледачих панікерів російський експерт Сатановський. - Одна проблема накладається на іншу і вирішує її чудовим чином!». Порада пана Сатановського проста й логічна: треба негайно викопати підземні водосховища і «загнати туди воду». Крім того, у кожного кримчанина напевно знайдуться в господарстві порожні пляшки, відра, піаніно; шкода, що телевізори зараз у всіх плоскі, - у великий телевізор тижневий запас води увійде. Хоча навіщо далеко ходити, зараз в Криму воду можна закривати прямо в будинках! Особливо пощастило тим, у кого підвал, машина з містким багажником, балкон теж зійде. З такої нагоди в Ялті навіть загасили світло і ввели додаткові обмеження на подачу питної води - хіба мало, раптом хто переп'ється й лусне.

За начальником Криму гналися одурілі від радості мужики, щоб висловити йому свою повагу

Весь світ облетіли відеозйомки щасливого начальника Криму пана Аксьонова, який гордо майорить на моторному човні по вулицях Керчі з інспекцією огрядних водних запасів, а також трьох здоровенних мужиків, що переслідують Аксьонова вплав. Спочатку всі думали, що це солдати НАТО, потім вирішили, що це витязі з місцевого МНС, але МНС офіційно спростувало цю інформацію: "Це взагалі були цивільні люди, які прийняли для себе в цій критичній ситуації таке не зовсім зрозуміле рішення. Вони наділи на себе ці костюми і нічого розумнішого не придумали, ніж плисти за човном Аксьонова... Плавці повернулися на берег щасливими і задоволеними". По всьому виходило, що за начальником Криму гналися одурілі від радості мужики, щоб висловити йому свою повагу, але пізніше Аксьонов раптово зізнався, що це було таки МНС, якому не вистачило свого човна, бо навіщо ж кримським рятувальникам човни, коли в Севастополі якраз днями пришвартувався вбивця американських авіаносців есмінець «Хитрожопий».

У своєму знаменитому батискафі спускався Путін на дно

Не всі кримчани з однаковою радістю прийняли такий подарунок долі, один загинув. І тоді пан Аксьонов дістав свій головний козир - оголосити про те, що попросить допомоги у самого Путіна! З цього дня щастя місцевого населення зросло багаторазово. Так, у Керчі вже кілька разів бачили Володимира Володимировича, який плавав по місту в дерев'яному човні, нахлобучив на лоб вушанку, щоб не впізнавали, і діставав людей з води за вуха, як дід Мазай. У своєму знаменитому батискафі спускався Путін на дно міське і знаходив там чудові амфори. Пірнав з підводною рушницею в провулки і бив в око барабульку, що норовила перекрити ливнівки. У Ялті ж бачили, як Путін ходив по воді, жартуючи над Аксьоновим, що норовив покинути причал: "Спокійно, Сергій, ніякого секрету тут немає", - а потім навіть онімів і тупнув в серцях по водній гладі ногою!

Диво дивне відбувається сьогодні в Криму, диво дивне, сакральне. Всього цього не сталося б, якби Крим своєчасно не пішов у рідну гавань від мерзенної України, адже коли була мерзенна Україна, в тій же Керчі регулярно чистили річища дрібних річок, що протікають по місту, і в разі випадання рясних опадів вони виконували роль водовідводів. Тому не було в Керчі при Україні ні великих потопів, ні чудес багатьох, ні сакрала блаженного. Тепер же насолоджуйся! Росіюшка прийшла, щастя принесла.

Василь Рибніков