
Незважаючи на безліч різноманітних і смачних рецептів супів в інтернеті, не всі супи однаково поживні та ситні. Портал verywellhealth.com називає сім смачних і корисних супів, які допомагають стабілізувати рівень цукру в крові та підтримувати відчуття ситості.
1. Сочевичний суп
Сочевичний суп - один із найситніших супів на рослинній основі завдяки збалансованому вмісту білка і клітковини.
Сочевиця добре вбирає аромати, створюючи ситну основу, яка чудово поєднується з овочами, травами та спеціями. Спробуйте її з овочевим бульйоном і такими овочами, як морква, цибуля, цукіні, часник і картопля. Завдяки повільному перетравленню, сочевиця допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та підтримувати відчуття ситості.
2. Суп із чорної квасолі
Суп із чорної квасолі - насичений, кремоподібний і багатий поживними речовинами, які допомагають вгамувати голод. Дослідження показують, що чорна квасоля багата на білок і клітковину, що сповільнює травлення і довше зберігає відчуття ситості.
Квасоля також містить мінерали, такі як залізо і магній, які сприяють виробленню енергії та здоровій роботі м'язів.
3. Курячий суп
Курячий суп поєднує в собі пісний білок із різноманітними овочами, багатими на клітковину, створюючи збалансовану й ситну страву. Курка забезпечує організм енергією та допомагає відновлювати м'язи, а овочі додають об'єму, вітаміни та антиоксиданти без зайвих калорій. Легкий бульйон забезпечує водний баланс, не перевантажуючи організм, що робить його чудовим вибором для ситної вечері або легкої вечері в будній день.
4. Томатний суп із білою квасолею
Томатний суп із білою квасолею пропонує збалансований смак, що поєднує в собі ситність і корисні властивості. Помідори багаті на лікопен - антиоксидант, що підтримує здоров'я серця, а кремоподібна біла квасоля збагачує страву білком і клітковиною, стверджується в статті в журналі Journal of Nutrition and Metabolism.
5. Овочевий суп із кіноа
Кіноа багата на білок, клітковину, антиоксиданти та широкий спектр вітамінів і мінералів.
Жорстка текстура вареної кіноа додає насиченості кожному шматочку. Крім того, овочевий суп з кіноа не містить глютену і його легко приготувати з використанням будь-яких сезонних продуктів.
6. Місо-суп із тофу
Ферментована паста місо містить корисні для кишківника пробіотики та забезпечує насичений смак, а м'які кубики тофу - білок, який вас наситить.
Морські водорості - це натуральне джерело йоду, що підтримує здоров'я щитоподібної залози та загальний рівень енергії, стверджують дослідження. Хоча суп місо часто подають як закуску, він легко може стати повноцінною стравою - просто додайте коричневий рис або локшину соба.
7. Суп із перловки та грибів
Ячмінь, цільне зерно, багате на розчинну клітковину, сповільнює травлення і допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить його розумним вибором для тривалого відчуття ситості. Зі свого боку гриби надають йому насиченого смаку, а також містять антиоксиданти, вітаміни групи B і мінерали, такі як селен, які підтримують здоров'я імунітету.
Раніше дієтологиня назвала найкращий інгредієнт із високим вмістом білка, який слід додавати в суп.