Україна взяла чіткий курс на впровадження економіки замкненого циклу, що відповідає європейській та світовій практиці. Це та інші питання будуть обговорюватися у рамках конференції: “Нова політика управління відходами – шлях до циклічної економіки”, що присвячена впровадженню Національної стратегії управління відходами до 2030 року.

На конференції буде презентовано проект Рамкового закону про відходи, Національний план управління відходами, засади секторальних законів (електричне та електронне обладнання, батарейки та упаковка). 

Згідно з запропонованою концепцією, Україна має керуватися концепцією 3R – reduce, reuse, recycle (скорочення, повторне використання, перероблення). Це скорочення відходів та сортування, це повторне використання пластику, скла, алюмінію, макулатури тощо. Обравши цей шлях, Україна зможе не лише вирішити масштабну проблему з відходами, але й зробити економіку більш ефективною. Учасники конференції обговорять, які саме законодавчі зміни мають забезпечити реалізацію цих планів.