16-річна шведська екоактивістка Грета Тунберг назвала можливу зустріч із президентом США Дональдом Трампом «тратою часу».

Про це Тунберг заявила під час інтерв’ю CBS News, пише Громадське

У серпні Грета Тунберг перетне на яхті Атлантичний океан, щоб взяти участь у конференції ООН з проблем клімату. Перегонова яхта Malizia II вироблятиме енергію виключно від вітрових турбін і сонячних батарей.

Журналістка запитала дівчину, чи розглядає вона можливість зустрітися з президентом Трампом під час її подорожі до США. 

Читайте також16-річна екоактівістка Тунберг стала обличчям нового номеру Time (фото)

«Навіщо мені витрачати час на розмову з ним, якщо він точно не намагатиметься мене почути?», — відповіла активістка. 

Також Грета Тунберг назвала «не дуже високими» зусилля США в боротьбі зі змінами клімату. Активістка прагне, щоб усі світові уряди скоротили викиди відповідно до Паризької кліматичної угоди, з якої Дональд Трамп вийшов у 2017 році.

Раніше екоактивістка заявила, що пожертвує школою заради боротьби за захист клімату.

У березні 2019 року Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру.

У 2019 році вона організувала ходу в Парижі, до якої приєдналося близько тисячі людей. Тунберг йшла з табличкою «страйк школи заради клімату», з якою вона раніше ходила до стін шведського парламенту. Тунберг заснувала рух Climate Strike, до якого приєдналися школярі із різних країн Європи.

У грудні 2018 року Тунберг виступила з промовою на Всесвітній конференції ООН з питань зміни клімату в Катовіце, де вона закликала законодавців і державні органи почати діяти задля зменшення шкідливих викидів в атмосферу.