Ілюстрація REUTERS

Рада міністрів ЄС ухвалила бюджет Європейського Союзу на наступний рік, в якому 21% витрат передбачено на боротьбу з кліматичними змінами.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Ради.

Читайте такожЕксперти розповіли про жахливу екологічну ситуацію в Криму

Відео дня

Зазначається, що 21% бюджету піде на заходи, спрямовані на вирішення проблеми кліматичних змін. Це буде досягнуто за допомогою кліматично-орієнтованих дій у декількох сферах, серед яких - дослідження і розвиток, транспортна та енергетична інфраструктура, а також зовнішня діяльність ЄС.

Наголошується, що бюджет ЄС 2020 року буде спрямований на підтримку економічного зростання і конкурентоспроможності європейської економіки, а також на досягнення інших пріоритетів ЄС, зокрема, в таких сферах як безпека і управління міграцією.

Дохідна частина бюджету-2020 встановлена в розмірі 168,7 мільярда євро, що на 1,5% більше порівняно з доповненим бюджетом 2019 року. При цьому загальний обсяг витрат визначено в обсязі 153,6 мільярда євро, на 3,4% більше, ніж цьогоріч.

Остаточно бюджет на 2020 рік вважатиметься ухваленим після того, як відповідне рішення 27 листопада ухвалить Європейський парламент.

Як повідомляв УНІАН, Світова метеорологічна організація (WMO) стверджує, що збільшення концентрації вуглекислого газу в атмосфері перевищила середньостатистичний приріст за останні 10 років. Рівні інших парникових газів, таких як метан й оксид азоту також демонстрували збільшення, ніж середній показник.