Поліція встановила причини пожежі в зоопарку міста Крефельд / фото twitter/gabonn

До пожежі в зоопарку німецького міста Крефельд, в який загинули понад 30 мавп, призвели небесні ліхтарики.

Читайте такожНа Одещині після святкування Нового року жінка вбила ножем свого чоловіка

Як повідомляє DW, про це на прес-конференції повідомив речник міської поліції. За його словами, до правоохоронців звернулися троє жінок із зізнанням, що в новорічну ніч вони запускали китайські небесні ліхтарики. Слідчі виходять з того, що один із запущених ними ліхтарів і спричинив пожежу в звіринці.

Відео дня

Правоохоронці назвали дуже мужнім" та "вкрай порядним" рішення жінок самим звернутись до поліції. Йдеться про трьох осіб віком від 30 до 60 років - мати та двох дорослих доньок. У поліції зазначають, що жінки вкрай пригнічені трагедією.

Встановлено, що підозрювані замовили небесні ліхтарики в інтернеті. На товарі не було жодних позначок чи застережень щодо пожежної небезпеки, котру такі ліхтарики становлять.

Крім того, виробники та продавці жодним чином не попередили, що в більшості федеральних земель Німеччини взагалі заборонено запускати такі ліхтарики, зазначають у поліції. Підозрювані не знали, що подібні розваги є протизаконними.

Поліція розглядає епізод як ненавмисний підпал. 

Нагадаємо, в Німеччині у місті Крефельд (Північний Рейн-Вестфалія ) вночі 1 січня спалахнула пожежа у місцевому зоопарку. В результаті пожежі загинули більше 30 приматів. Також загинула велика кількість кажанів і птахів.