Раніше ВР посилила відповідальність за підпали / фото facebook.com/dazv.gov.ua

Поліція Київської області затримала двох молодиків за підозрою у підпалі сухостою на березі річки Ірпінь.

Як повідомляється на сайті Національної поліції, в мережі інтернет було поширено відео, де двоє молодих людей на моторолерах без номерних знаків підпалили очерет на березі річки Ірпінь.

Читайте також"Буревій та бездумна діяльність людей": в Держлісагентстві назвали причини пожеж на Житомирщині

Відео дня

Інформацію про підпал внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції оперативно встановили осіб, які були зафіксовані на відео. Двох порушників доправили до відділу поліції, де з ними працюють слідчі. Це - 28 та 29-річні жителі Ірпеня. Поліцейські вилучили їхні транспортні засоби – моторолери, на яких вони пересувались.

"Вирішується питання щодо оголошення підозри молодикам. За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує штраф від 5,4 тис. до 9 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк", - повідомили в поліції.

фото npu.gov.ua
фото npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила покарання за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу.

Згідно з законом, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 тис. 500 до 4 тис. 590 грн і на посадових осіб від 4 тис. 590 грн до 15 тис. 300 грн. Якщо це ж призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, то штраф становить від 4 тис. 500 грн до 15 тис. 300 грн для громадян та від 10 тис. 710 грн до 18 тис. 360 грн для посадових осіб.