Ілюстрація REUTERS

Україна і Білорусь рамках Дорожньої карти співробітництва у сфері підвищення енергоефективності та використання місцевих паливно-енергетичних ресурсів на 2017-2020 роки будуть спільно реалізовувати проекти з альтернативної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"У першу чергу, мова йде про спільну розробку потужних пілотних проектів енергетичних кластерів на території регіонів, де перетинаються кордони України і Білорусі. Зі свого боку українські фахівці готові сприяти в пошуку зацікавлених інвесторів, готових вкладати в ці зелені проекти", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Європі мають намір подвоїти потужність вітряних установок до 2020 року

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, північні регіони України придатні для вирощування енергетичних культур, є цінною сировиною для біомаси. Її успішно використовують для виробництва тепла.

"Тим більше, що в Україні нещодавно на законодавчому рівні було закріплено стимулюючий тариф для виробників тепла "не з газу". Тому у нас є всі шанси успішно реалізувати потужні енергетичні кластери", - сказав Савчук.

Читайте такожГройсман наполягає на перегляді програми розвитку атомної енергетики

У планах сторін - укладення угод про співпрацю між регіонами України та Білорусі, двосторонні візити на успішно діючі об'єкти з відновлюваних джерел енергії, підвищення кваліфікації українських та білоруських фахівців, проведення спільних бізнес-форумів.