фото УНІАН

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба міністерства.

"Президент Петро Порошенко передасть ратифікаційні грамоти паризької кліматичної угоди. Важливо розуміти, що це не лише перемога Мінекології та природоохоронців України. Це важливе позиціонування України у світі та шанс стати одним із лідерів у просуванні нової світової політики збереження клімату та природи", - розповів міністр.

Читайте такожВ ООН 165 країн підпишуть Паризьку угоду, яка змінить Кіотський протокол

Відео дня

За словами міністра, Україна має використати всі можливості та механізми, які у перспективі передбачає реалізація паризької кліматичної угоди.

Згідно з документом, Україна отримає значне скорочення викидів парникових газів, зменшення споживання традиційних енергоресурсів, збільшення частки відновлюваних джерел і відповідно, модернізацію національної економіки.

Нагадаємо, Україна 22 квітня підписала, а 14 липня ВРУ ратифікувала Паризьку угоду боротьби з зміною клімату. Метою паризького договору є посилення глобальної боротьби із загрозою зміни клімату задля стримування підвищення температури на планеті до рівня суттєво меншого ніж на 2 градуси Цельсія у порівнянні із доіндустріальними рівнями.