Фото УНІАН

У Києві минулого тижня фіксували підвищений рівень канцерогенного формальдегіду в повітрі, він перевищував норму в 3,5 рази.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, рівень оксиду вуглецю був в 1,5 рази вище норми, діоксиду азоту – більш ніж в 4 рази. Експерти в коментарі "24 каналу" наголосили: високий рівень канцерогенів призводить до зростання захворювань, у тому числі онкологічних.

Читайте такожВ Укргідрометцентрі сказали, чим найбільше забруднене повітря в КиєвіЕксперти назвали головну причину забруднення повітря в столиці: всьому виною - ввезені в Україну старі авто з усього світу. До того ж, немає ніякого контролю за вихлопними газами.

Відео дня

При цьому в нашій країні процвітає екотероризм, а ці псевдоекологи "забувають" про проблему забруднення повітря. А ця проблема шкодить здоров'ю і навіть загрожує життю.

Ще одна проблема восени чекає українців: традиційне спалювання листя, в результаті якого нерідко виникають лісові пожежі й горять торфовища. І як наслідок - в повітря вивільняються токсини та важкі метали, над містами нависає смог.