УНИАН

Про це йдеться у відповіді прокуратури Житомирської області на інформаційний запит УНІАН щодо надання інформації про стан боротьби із незаконним видобутком бурштину в регіоні.

"З метою попередження використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, а також повернення (державі - УНІАН) землі, що використовується для незаконного видобування бурштину, до суду заявлено 12 позовів на суму 8,1 млн грн. За 6 місяців цього року судами задоволено 5 позовів щодо попередження передачі в користування 359,2 га земель загальною вартістю 3,3 млн грн», - сказано в інформації прокуратури.

Читайте такожНа Житомирщині готують програму рекультивації знищених копачами бурштину земель

Відео дня

Також повідомляється, що органами прокуратури області забезпечується процесуальне керівництво у 40 кримінальних провадженнях у сфері незаконного видобутку бурштину.

«Загалом упродовж 2014-2015 років органами досудового розслідування області внесено відомості по 51 кримінальному провадженню згаданої категорії (які стосуються незаконного видобутку бурштину у регіоні - УНІАН), з них 6 кримінальних проваджень скеровано до суду для розгляду по суті, одне кримінальне провадження зупинили у зв’язку з розшуком підозрюваного, у 8 кримінальних провадженнях прийнято рішення про закриття. Наразі в 40 кримінальних провадженнях указаної категорії триває досудове розслідування», - повідомляє прокуратура області.

Під час розслідування 14 кримінальних проваджень у зловмисників вилучено понад 300 кг бурштину.

Читайте такожБурштинова лихоманка: Житомирська ОДА хоче оголосити Олевський район зоною екологічного лиха

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській області тривають заходи щодо запобігання незаконному видобутку бурштину, поклади якого є на півночі регіону - у Коростенському, Овруцькому, Лугинському, Олевському районах. В області незаконним видобутком бурштину пошкоджено майже 200 га земель лісогосподарського призначення, розмір шкоди, завданої лісі, оцінюється в мільйон гривень.