УНИАН

Про це йдеться у звіті вчених за підсумками експедиції Південного наукового центру РАН у Південному федеральному університеті, повідомляють РИА Новости.

"Висновки: на Керченському півострові переважають абразійні та абразійно-акумулятивні береги, тобто зруйновані водою і створені прибережними опадами", — йдеться у звіті.

Найбільшу небезпеку при цьому, за даними вчених, являє берег на ділянці від мису Зюк до Керченської протоки, який відступає в середньому на 1,6 метра в рік, і від східнього Казантипської затоки до мису Зюк — на 1,1 метр в рік. Берег там активно руйнується.

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму ніяк не можуть створити гральну зону: немає заявок від операторів

Крім того, до аварійних ділянках Керченського півострова з точки зору руйнування узбережжя вчені віднесли берега в районі населених пунктів Насир, Заводське, Курортне, Геройське, Челединово, Заповітне і Яковенково.

Ці процеси зумовлені також антропогенними факторами. До останніх вчені відносять будівництво у береговій зоні гідротехнічних споруд, будівництво на пляжах та в прибережних дюнах, берегозахист з бетонних споруд, а також відбір з пляжів піску і гальки.