REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі відомства, у 2004 році Київська обласна держадміністрація, порушуючи вимоги земельного та лісового законодавства, вилучила з постійного користування державного лісогосподарського об’єднання "Київліс" земельні ділянки лісового фонду загальною площею 14,8 га.

Читайте такожТериторію нацпарку "Дворічанський" на Харківщині планують збільшити вдвічі

У подальшому ці землі було передано двом товариствам у довгострокове користування терміном на 49 років для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд на території Української міської ради Обухівського району.

Відео дня

Згодом у 2008 році Обухівська райдержадміністрація передала вказані земельні ділянки у власність 123 громадянам, які на підставі цивільно-правових угод відчужили їх на користь однієї із юридичної осіб-орендарів, кінцевим бенефіціаром якої є екс-депутат від Партії регіонів.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою витребування вказаних земельних ділянок з чужого незаконного володіння і повернення їх до земель лісового фонду.