Довгоносий кажан більше не вимираючий вид / скріншот відео Angelica Menchaca

У США виключили довгоносого кажана з числа видів, що вимирають, куди він був внесений 30 років тому.

Даний вид офіційно позбувся статусу, який свідчить про неминучу загрозу зникнення, пише National Geographic.

"Дослідження показують, що загрози кажанам були нівельовані або зменшені до рівня, що дозволяє даному виду відновлювати популяцію", - говорить керівник південно-західної дирекції Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США Емма Лоудерс.

Відео дня

Читайте такожУ Харківському екопарку на волю випустили рекордну кількість врятованих кажанів (відео)

Довгоносий кажан був внесений до переліку вимираючих видів у 1988 році, коли Служба охорони рибних ресурсів і диких тварин США з'ясувала, що його популяція зменшилася до менш ніж тисячі особин, розкиданих тільки по 14 відомих місцях проживання в США і Мексиці.

Тепер же, за даними Служби, популяція даного виду становить близько 200 тисяч особин, що мешкають у понад 75 місцях проживання на території США і Мексики.

Довгоносий кажан є одним із трьох видів кажанів в Сполучених Штатах, які харчуються нектаром. Одна з основних субпопуляцій виду мігрує між США і Мексикою. Вони спаровуються і перезимовують у південній і центральній Мексиці, де збираються тисячами, щоб зігрітися. Навесні вони мігрують на північ - до північної Мексики та південної Арізони.

Кажани заселяють низку печер і занедбаних шахт уздовж багатої на агаву (американське алое) "нектарної тропи" від південної Мексики до Арізони.