REUTERS

Всесвітній день рибальства відзначається щороку 21 листопада. Рибні спільноти відзначають цей день проводячи мітинги, семінари, публічні зустрічі, культурні програми, виставки, музичні шоу та демонстрації, щоб підкреслити важливість підтримання світового рибальства.

Читайте такожПопуляція північного гладкого кита в Атлантиці різко знижується через діяльність людини

Нещодавнє дослідження ООН повідомило про те, що більше третини світового рибальства знаходиться в стані занепаду через втрату основних місцеперебувань риби, забруднення води і глобальне потепління. Всесвітній день рибальства допомагає виявити критичне значення для життя людей, води і життів, які вона підтримує, як у воді, так і за її межами.

Святкування Всесвітнього дня рибного промислу служать важливим нагадуванням про те, що людство повинно зосередитися на зміні управління глобального промислу, щоб забезпечити стійкі запаси і здорові екосистеми океанів.

Якщо людство не буде вирішувати ці проблеми колективно, криза буде поглиблюватися. Всесвітній день рибальства допомагає виявити ці проблеми і рухатися до пошуку рішень все більше взаємопов'язаних проблем, з якими люди стикаються.

Риболовля - захоплення 70-ти відсотків чоловіків. Але до них приєднуються все більше жінок.

Досвідчені рибалки стверджують - хто хоч раз посидів біля води з вудкою, заспокоїв нерви в спілкуванні з природою, зловив карасика, від такого захоплення вже не відмовиться. До Всесвітнього дня рибальства журналісти розшукали в Одесі незвичайного рибалку.

Вона руйнує стереотипи, що вудку вміло в руках можуть тримати тільки чоловіки. Її досвід в риболовлі - понад 20 років, а перша покльовка сталася ще в чотирирічному віці. Одеситка-рибалка Катя по-справжньому закохалася в традиційно чоловічу справу - ловити рибу.