В Одеській області перше потомство принесли вівці отари, яка восени 2 тижні пробула у вантажівці без їжі і води в порту «Чорноморськ».

Про це повідомила громадська зоозахисна організація Animal-SOS-Odessa.

Зазначається, що п'ятеро ягнят народилися минулого тижня у двох овець.

«Вони – бадьорі, самостійно стоять на ніжках. Правда, одне дитинча – самку - не визнала мати і її забрав додому, на ручне вигодовування, місцевий житель», - розповіли волонтери.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня з України до Туреччини відправили вантаж з понад 300 вівцями, а вже 12 жовтня їх повернули назад. Офіційно Туреччина не пояснила причину повернення вантажу з вівцями.

Читайте такожСтало відомо, як в Одесі відходжуватимуть багатостраждальних овець (відео)

Тварини у вантажівці в неналежних умовах стояли в морському порту «Чорноморськ» в Одеській області близько двох тижнів. Багато овець були у важкому стані, деякі померли. Вдень 27 жовтня тварин вивезли з порту для сортування і відвантаження.

Після протестів активістів і зоозахисників овець привезли в Тульчин Вінницької області і вивантажили для обстеження.

5 листопада в Держспоживслужбі заявили, що, за попередніми результатами досліджень, небезпечних інфекційних хвороб у овець не виявлено. 6 листопада волонтери заявили, що мають намір в Одеській області створити екоферму для вижили овець.

11 листопада у Біляївський район Одеської області доставили 225 врятованих овець, з яких ще кілька ослаблених загинули пізніше.