фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення проголосувало 247 із 357 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Змінами, що вносяться до закону України «Про мисливське господарство та полювання», передбачається заборона селекційного відстрілу тварин в природних заповідниках.

Також законопроектом до складових структурних елементів екомережі включено луки.

Відео дня

Читайте такожКитайський заповідник представив публіці відразу 23 маленькі панди (відео)

Згідно з документом, спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення здійснюється на підставі дозволів, що видаються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською і Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Законопроект передбачає, що підготовка і подання клопотань про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду можуть здійснюватися обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, органом виконавчої влади АР Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, науковими установами, природоохоронними громадськими об'єднаннями або іншими заінтересованими підприємствами, установами, організаціями та громадянами. Клопотання подаються до державних органів, уповноважених проводити їх попередній розгляд.

Законопроектом в преамбулі закону України «Про природно-заповідний фонд України» слова «органами центрального органу виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища на місцях» у всіх відмінках замінюються словами «обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації» у відповідних відмінках.