На вихідних 16-17 вересня 2017 року працівники НПП «Тузлівські лимани» спільно з волонтерами WWF в Україні збудували острів для водоплавних птахів. Цей штучний острів повинен стати місцем для гніздування птахів, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначають у міністерстві, контур майбутнього обійстя спочатку «обмалювали» дерев’яними кілками, потім заготовлену виноградну лозу та очерет розкидали всередині конструкції та заплітали між забитими кілками, щоб зміцнити стінки.

Читайте такожБраконьєри для "викурювання звірів" влаштували пожежу в національному парку "Тузлівські лимани" (фото)

Відео дня

Новозбудований острів розташований у Джантшейському лимані, що на Одещині, та є частиною групи лиманів Шагани–Алібей–Бурнас на території НПП «Тузлівські лимани».

Вони є водно–болотними угіддями міжнародного значення головним чином як середовище існування водоплавних птахів. Через цю територію проходить один з найбільших транспортних міграційних коридорів птахів, по якому вони летять до Європи, Азії та Африки.

Читайте такожСпівробітники Приазовського НПП на березі лиману врятували козулю

Так, на території парку відмічене перебування 254 видів птахів (що становить близько 60% усього видового складу птахів України), з яких 54 занесені до Червоної книги України та інших природоохоронних списків. Важливе значення територія Тузлівських лиманів має для птахів під час гніздування. На території парку відмічене гніздування понад 60 видів (що становить 22% від видового складу птахів, що гніздяться на території України). Найбільш масовими на гніздуванні є крячок рябодзьобий, крячок річковий та мартин жовтоногий, чисельність яких в окремі роки може сягати більше 10 тисяч пар.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня в Одеській області вигоріло понад 10 га території заповідника "Тузловські лимани".