В окупованому Криму - складна ситуація з прісною водою / фото УНІАН

За останні роки ситуація з водою в Криму має тенденцію до деградації природних і наливних резервуарів, за рахунок ресурсу яких відбувається постачання побутових і промислових споживачів.

За даними групи «Інформаційний спротив», відсутність дніпровської води, яка надходила на півострів через Північно-Кримськийканал, а також зима з малою кількістю опадів, призвели до того, що наразі фізичне заповнення кримських водосховищ становить приблизно третину від необхідного.

Читайте такожВ Україні існує загроза дефіциту води — РНБО

Відео дня

Повідомляється, що найбільш постраждали наливні водосховища, що живилися водою з нині перекритого Північно-Кримського каналу.

«Просто катастрофа на розташованому в межах міста Севастополя Фронтовому водосховищі (заповнюваність 4,2%), а також на Міжгірському (2,6%), яке колись було найбільшим з резервуарів подібного класу. Не краща ситуація і на водосховищах, поповнюваних за рахунок природного припливу. Білогірське і Партизанський заповнені приблизно на 30% від необхідного обсягу води, найгірше справи йдуть на Бахчисарайському (22,9%)», – йдеться в повідомленні ІС-Крим.

ІС зазначає, що такі дані хоч і приховуються від ЗМІ, але є матеріалами офіційної статистики, яку збирає окупаційна влада. «З урахуванням того, що весна також не порадувала кримчан рясними опадами, можна спрогнозувати, що окупований Крим чекає як ніколи спекотне і безводне літо», – припускають експерти.

Як повідомляв УНІАН, раніше кримський блогер показав катастрофічне зниження запасів води на окупованому півострові.