Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив виконуючій обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Ользі Трофимцевій надати підтримку українським виноробам.

Читайте такожСтало відомо, як подорожчає алкоголь у 2019 році

Про це він сказав на засіданні уряду в середу у відповідь на прохання присутнього на засіданні представника виноробів посприяти відкриттю ринків для українського вина.

Відео дня

"Зараз я попрошу виконуючу обов'язки міністра аграрної політики зустрітися з виноробами, подивитися, яка є проблематика, і чи щось потрібно від уряду - допомогти", - сказав Гройсман.

При цьому він підкреслив, що уряд може надати системну підтримку, а також допомогти з виходом на ринки інших країн.

"Насправді нам складно створити умови для продажу українського вина. Тут складно комусь наказати, щоб його купували. Але якщо мова йде про те, що українські винороби вимагають від уряду якихось рішень, ми їх розглянемо, подивимося, чим ми можемо допомогти", - зазначив прем'єр.

Гройсман також додав, що виноробство - одна з тих сфер, які мають потенціал розвитку в Україні.

"І тому, якщо потрібно підтримати системно, допомогти з виходом на ринки інших країн - ми можемо надати через Мінекономрозвитку контакти наших торгових представництв, можемо дати лінію контактів структур, які цим займаються", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, Україна у 2018 році збільшила експорт вина і продукції виноробства на 20% - до 38 мільйонів доларів.